Tanker og gøremål i en corona/krisetid.

Der er rig mulighed for, at få lavet en masse i denne her tid med corona. Og tid til at tænke.

Jeg er dog af den støbning, der arbejder bedst under pres, så med al den fritid, går der nogle gange lidt dovenskab i den. Det kan jo gøres i morgen, eller, der er lige en spændende udsendelse i fjernsynet. Men lidt har jeg dog fået lavet.

I sidste uge, fik jeg skuret gulvet på altanen fri for alger. Så er den klar til at bruge.

Jeg fik også begyndt på, at få renset vores gamle havebord. Det er dog en større omgang, så jeg venter lidt med at det få det færdigt. Jeg mangler, at solen varmer lidt mere.

Bogen “Italiensvej”, af Anna Grue, har jeg fået læst. Den kan varmt anbefales. Og det var rigtig dejligt at fordybe sig i en bog igen.

Ja, så bliver der gjort rent lidt oftere, end der plejer. Men, jeg er jo også herhjemme hele tiden, så det kan ikke undgås, at det støver og roder lidt mere. Og der bliver sprittet håndtag, gelænder og armaturer af. Jeg gør, hvad jeg kan for at undgå den dumme virus.

I går fik jeg malet lidt på lærred igen. Det var helt dejligt. Det har jeg savnet, men alligevel ikke rigtig kunnet tage mig sammen til.

Jeg har set nogle udsendelser på Netflix om forbrug, natur og vores måde at skade kloden på. For det er jo det, vi mennesker gør. Jeg så i går: “mission blue”, hvor man følger Sylvia Earle. En amerikansk marinebiolog og forfatter. Jeg så et klip fra 1970’erne, hvor hun og et hold dykkede i havet udenfor australien. Der var masser af fisk og koraller. Senere, jeg tror det var omkring 2010, dykkede hun igen ned i dette område. Der var næsten ingen fisk og ingen koraller tilbage. Der var så at sige dødt. Et resultat af overfiskeri. Ingen fisk, ingen koraller. Og omvendt.

Vi mennesker har et stort forbrug af: Fisk, hajfinner(hvor resten af hajerne bliver smidt i havet igen), kød, tøj, møbler, biler, brændstof, flyrejser osv. Vi vil alle gerne en bid af kagen. Og det er jo forståeligt nok.

Men, i og med, at vi har denne her virus i hele verden, så giver det kloden og dyrelivet lidt plads og tid til at ånde. Fisk er set i Venedig, hvor de ikke er set længe. Delfiner andre steder. Co2 udslip der er blevet mindre over nogle lande. ( set fra satellit fotos).

Det er måske nu, vi skal standse op. Når krisen er ovre. Selvfølgelig skal vi have gang i vores butikker og restauranter osv. igen. De skal også eksistere. Men kan vi ikke nøjes med lidt mindre? Det er nu, vi har chancen for at sadle om. Nu, vi prøver at skulle undvære. Det vil nok blive svært. Vaner er svære at ændre. Men, jeg tror godt vi kan. Hvis vi vil.

Jeg selv, har haft svært ved, at gå forbi tøjbutikker. Men efter jeg har set, hvor meget tøjindustrien sviner, (Møgbeskidt fashion), er det ikke de butikker, der trækker mest. ( det vil de nok komme til ind imellem igen). Men, jeg vil bestræbe mig på, at få brugt noget af det, jeg har. Ellers når det jo ikke at blive slidt. Men kommer bare til, at hænge i skabet. Og nu er det jo en god tid, at øve sig i ikke at skulle købe/forbruge hele tiden. Jeg vil i stedet prøve at spare noget mere op til ferie, oplevelser og ud at spise. At kunne invitere børnene med ud en aften. Eller en skovtur, en tur til stranden. Evt. med en picnic kurv. Det behøver ikke altid at koste noget. Det der betyder noget, er jo, at have det godt med hinanden. Være sammen med de mennesker der betyder noget for en. ❤

Og det er jo lidt svært for tiden. Dog, var hunden og jeg i Lunden at gå tur sammen med mine børn i går. Med afstand. Et knus må de få en anden gang. Men dejligt at se dem igen. Resten af familien må nøjes med telefonopkald.

Vores dejlige naboer ses vi med hver aften kl. 19.00. Vi mødes parvis, på hver af vores altaner. Med levende lys, lyskæder og discolampe. Nogle gange noget musik. Så snakker vi sammen et par minutter og skåler. Det giver lidt hygge og lidt socialt i en meget isoleret og til tider ensom tid. ❤

Og det sociale er lidt svært at undvære.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s