Plastik

Sidder lige og læser på Facebook under gruppen Plastic Change, at EU nu forbyder brug af plastik bestik, madbokse af skum og plast sugerør.

Det er da også på tide, når man tænker på hvor stor skade plastik volder ude i naturen. Jeg håber også det gælder de engangskopper man bruger til “coffe to go”.  Folk kan da bare købe en genbrugs “to go” kop og få den fyldt op.

Uden på skolen hvor jeg har taget IT-kurser, kan man købe et krus kaffen som så skulle drikkes i kantinen. Hvis man vil have kaffen med, skal man bruge et engangs krus. Nok for at spare personale, til at lede efter kopper rundt omkring på skolen. Men nogle gange tager folk engangs krus selvom de sidder i kantinen. Dybt godnat med al den engangsservice. Jeg har aldrig forstået det. Det er ikke rart at spise og drikke af pap og plastik. Jeg tager altid almindelig kopper og tallerkner, hvis det er muligt.

Og så sparer jeg naturen for en masse affald. For ikke at tale om hvor meget det sikkert forurener at producere det.

Men endelig sker der noget. Bare det så ikke er for sent. Vi kan nok ikke fjerne al den mikroplast der allerede er kommet i naturen, fiskene, andre dyr og nu også i mennesker, men vi kan forhåbentlig begrænse det.

Vi kan alle være med til at begrænse forbruget. Købe færre plastik produkter, bruge stofposer når vi handler og tage sin egen Termo kop med, når vi skal købe “coffe to go”.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s